Dr. Cheng Qian


Acupuncturist


De arts en hoogleraar dr. Cheng Qian is in China afgestudeerd in zowel de traditionele Chinese geneeskunde (TCG) als in de reguliere westerse geneeskunde. Hij is internist én traditioneel Chinees geneeskundige. Niet voor niets doceert deze Chinese professor al 25 jaar aan verschillende Nederlandse opleidingen voor acupunctuur en TCM. Daarnaast is hij ook al jaren professor van WHO Center for Traditional Chinese Medicine in Beijing.

Over acupunctuur


Acupunctuur is de bekendste vorm van de Chinese geneeskunde. Het is een eeuwenoude behandelmethode waarbij naalden op acupunctuurpunten in het lichaam worden aangebracht. Acupunctuur activeert de energie die door ons lichaam stroomt. Net als zenuwen en bloedbanen lopen er door ons lichaam energiebanen en meridianen. Deze meridianen zijn onder te verdelen in Yin (vrouwelijke energie) en Yang (mannelijke energie).


Gezondheidsklachten zijn volgens de leer van de Traditionele Chinese Geneeswijze een teken dat de balans tussen de Yin en Yang energie verstoord is. Acupunctuur brengt de energiebanen weer in balans. Hierbij maakt acupunctuur gebruik van naaldjes die zorgen voor een toevoer of een afvoer van energie.